jueves, 15. noviembre 2018, Ateneu Barcelonès, V Jornada sobre biblioteques patrimonials

Com aconseguir impacte transformador des d'un centre patrimonial?
La història d’una cultura o el passat d’una societat es coneix, en molts casos, a través del paper de les institucions que compten amb patrimoni. A conseqüència de les seves funcions de conservació i de difusió del  patrimoni, les biblioteques, els arxius i els museus poden tenir un paper clau en la construcció de societats més avançades i igualitàries. Per poder exercir aquest rol s’han de plantejar i resoldre diversos interrogants. De quina manera la transformació dels centres que disposen de patrimoni poden ajudar a les societats? Quines són les eines per tenir impacte a la societat? Quina interacció tenen les biblioteques, els arxius i els museus amb el patrimoni immaterial?
Sota aquest eix temàtic l’Ateneu Barcelonès organitza la V Jornada sobre Biblioteques Patrimonials, “Centres patrimonials: transformació i impacte en la societat”, amb l’objectiu de:
1. Fer una prospectiva i dibuixar el paper que exerceixen els centres que compten amb patrimoni a la societat.2. Donar eines útils per a facilitar l'impacte dels projectes.3. Determinar quines són les oportunitats i els problemes que impliquen la transformació dels centres que disposen de patrimoni.
La Jornada es dirigeix tant a bibliotecaris, arxivers, museòlegs, com a qualsevol professional que treballi amb dades dins de l’àmbit de la cultura. Tindrà lloc a la seu de l’Ateneu Barcelonès el proper dimarts 15 de novembre de 2016, de 9 a 14 h. 
Més informació a la pàgina web de l'Ateneu Barcelonès: 

V Jornada sobre biblioteques patrimonials

Encuentra eventos más interesantes
Obtener recomendaciones de eventos en base a su gusto Facebook. ¡Consiguelo ahora!Muéstrame los eventos adecuados para míAhora no